info
 
links
 
video
 
home
 
 
 
 
er baseret på afslapning af krop og sind. Den stille og venlige natur i Tai Chi udøvelse modvirker stress og stressrelateret sygdom. Af andre fordele kan nævnes bedre blodcirkulation, bedre kropsholdning og balance og et styrket immunforsvar. Tai Chi medvirker til forbedret livskvalitet. Tai Chi kan udøves af alle, mænd og kvinder, unge og gamle. Den eneste forudsætning er tålmodighed og vedholdenhed.
Har du spørgsmål angående kurset kan du kontakte læreren på tlf. 40178727
 
 
 
eller er en kinesisk kampsport og gymnastikform. Tai Chi’s spirituelle fundament består af taoisme, som danner grundlag for opdelingen i Yin og yang.
Tai Chi Chuan består af en sæt forme, som alt efter stilart kan bestå af 40 og op til 120 forskellige bevægelser. Alle disse bevægelser er sammensat på en måde, så de, iflg. teorien, fremmer helbredet ved at massere de indre organer. Langvarige positive effekter af at træne kan ses hos folk med astma, men også ældre kan med fordel drage nytte af teknikkerne. Tai Chi Chuan fremmer smidigheden, balancen og styrken af muskler og sener.
Tai Chi Chuan bliver omtalt som "Internal Martial Arts". Oversat til dansk er det indre kamp kunst, hvor vægten lægges på gentagne bløde langsomme bevægelser og mental forståelse af hvordan det bløde kan overvinde det hårde. Det bliver også betegnet af nogle som skyggeboksning. Det typiske for "Internal Martial Arts" er at de alle sammen, mere eller mindre, fokuserer på helbredet, Qi og kunsten at bruge sin indre energi i alt hvad man laver.
Samtidigt med udførelsen lægges der også vægt på åndedræt og "grounding". Grounding kan bedst betegnes som en rank holdning, hvor der sigtes hen imod at til alle tider at have en lige rygrad fra bund til top. Det har rod i en tori om at energien bedre kan flyde igennem rygraden når den er lige.
Tai Chi Chuan håndforme (bevægelser) kan udføres uden remedier. Men i de sidste par år har træning med våben, som sabel, sværd og spyd, fundet udbredelse også i Danmark.

 


er en fællesbetegnelse for et væld af kinesiske helbredsøvelser. Qigong udøves for at opbygge kroppens indre energi.
Qigong er træningsmetoder, hvormed det enkelte menneske egenhændigt kan styrke kroppens vitale energi. Herved aktiveres kroppens egne selvhelbredende kræfter.
Hvad er QiGong?
QiGong er kinesisk lægekunst - en urgammel metode til behandling og selvhelbredelse. Qi Gong er energigymnastik, hvor du forener bevægelse, åndedræt og tankekoncentration. Det er nemt at lære og nemt at huske.
styrke sit helbred og udvikle sine personlige ressourcer
Underviser, Tai Chi , QiGong:
John Newman, tlf: 40178727
Sted: Svendborg
  kontakt : John Newman, tlf: 40178727 e mail: info@clownjojo.dk